Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gruszki orzechowo-miodowe"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 55
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 62
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 55
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 62
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sylwia Wójcik z Wielkiej Wsi</strong>
Ciasto: zagnieć, owiń w folię, włóż na pół godziny do lodówki. Gruszki obierz, wytnij środki. Orzechy utrzyj z cukrem pudrem i miodem. Napełnij gruszki. Ciasto rozwałkuj, wytnij duże kwadraty. Na każdym ułóż połówkę gruszki, owiń. Z resztek ciasta zrób listki. Posmaruj roztrzepanym jajkiem (możesz posypać gruboziarnistym cukrem). Piecz 35 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie