Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki w sosie karmelowym"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Gruszki obierz, zostawiając ogonek. Przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne.
Wino, cukier, goździki, korę cynamonu i pokrojoną wanilię (miąższ z kawałkami laski) włóż do rondelka. Włóż gruszki, gotuj 10-15 minut na małym ogniu. Gruszki wyjmij, ostudź.
Sos: cukier lekko stop, dodaj śmietanę, połącz. Ostudź. Do środka każdej gruszki wsyp żurawinę. Ułóż na sosie. Udekoruj miętą.
<strong>Przepis nadesłała Alina Waliczek z Dzimierza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie