Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gruszki z kremem"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 640
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 209
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 640
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 209
Składniki
Jedną gruszkę zostawić do dekoracji, resztę obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Litr wody zagotować z cukrem i sokiem wyciśniętym z cytryny. Włożyć tak przygotowane owoce i gotować na małym ogniu ok. 10-15 min. Ugotowane gruszki wyjąć z wody, szybko ostudzić (żeby nie zmiękły za bardzo), pokroić w kostkę.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubijać, stopniowo dodając cukier puder. Na sam koniec wsypać utartą czekoladę. Do pucharków nakładać śmietanę na przemian z gruszkami. Udekorować pozostawioną gruszką.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium