Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki z rukolą"
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 343
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 53
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 343
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 53
Składniki
Pyszne połączenie smaków i wspaniały wygląd to jej atuty. Przepis przysłała Adriana Mikołajczyk z Serocka Pom.
Sos: oliwę utrzyj z sokiem z cytryny, miodem i szczyptą soli.
Gruszki umyj, przekrój w poprzek na 4 części, usuń gniazda nasienne. Rukolę umyj, osusz. Rzodkiewki oczyść, pokrój na plasterki. Orzechy podpraż na suchej patelni. Mozzarellę pokrusz lub pokrój w kostkę.
Kawałki gruszek złóż w całość, przekładając rukolą, rzodkiewkami, orzechami i mozzarellą, skrapiając sosem. Całość polej resztą sosu.
Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie