Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszkowa strucla z wanilią"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Składniki
Gruszki umyj, obierz, wytnij gniazda nasienne. Miąższ pokrój na kawałeczki. Wymieszaj je z sokiem cytrynowym, cukrem waniliowym, rodzynkami oraz płatkami migdałowymi.
Masło stop, przestudź. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj do niej stopione masło oraz serek homogenizowany. Dolej odrobinę wody i zagnieć gładkie ciasto. Przykryj je miseczką odwróconą do góry dnem. Odstaw na około 30 minut. Potem ciasto cienko rozwałkuj. Posmaruj nadzieniem gruszkowym, pozostawiając wolne brzegi.
Placek dość ciasno zwiń. Struclę przenieś na blachę wyłożoną pergaminem. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około 40 minut.Źródło: Tina