Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gruszkowiec"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 971
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Wodę, masło, cukier, kakao umieść w rondelku i na małym ogniu doprowadź do wrzenia, ciągle mieszając. Ostudź. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i żółtka, dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno. Połącz delikatnie z ciastem.
Gruszki, obrane i bez gniazd nasiennych, pokrój na niezbyt duże kawałki. Keksówkę wysmaruj tłuszczem. Na dno wylej cienką warstwę ciasta. Rozłóż gruszki. Zalej resztą ciasta.
Piecz 30-40 minut w temp. 180°C. Gotowy gruszkowiec wystudź, oprósz cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie