Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszkowy kokosowiec"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1045
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1291
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12737
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1045
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1291
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12737
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>
zagnieć. Ciasto podziel na pół, schłodź. Gruszki obierz, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny, odstaw na godzinę. Masa: wiórki kokosowe, śmietanę i cukier zagotuj, ostudź. Białka ubij, zmiksuj z masą. Jedno ciasto zetrzyj do blachy (25 na 40 cm). Wlej połowę masy, rozłóż gruszki. Zalej resztą masy, zetrzyj ciasto. Piecz ok. 40 minut w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie