Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszkowy kołacz"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 60
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu
Mleko podgrzej, włóż masło, rozpuść. Ostudź. Drożdże utrzyj z cu krem pudrem i cukrem waniliowym. Odstaw na 5 minut. Dodaj mąkę, wymieszaj. Dodaj żółtka, posyp solą, wlej mleko z masłem. Wyrabiaj ciasto, aż zacznie odstawać od ścianek miski. Przykryj, odstaw na 40 min.
Ciasto przełóż do natłu szczonej okrągłej formy, uformuj wysokie brzegi. Gruszki obierz, pokrój na kawałki, wytnij gniazda nasienne. Ułóż na cieście. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz ok. 50 minut (boki ciasta powinny lekko odstawać od brzegów formy).Źródło: Chwila dla Ciebie