Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Wymieszaj wszystkie na ciasto i zagnieć. Wstaw do lodówki na 30 min. Nastaw piekarnik na ok. 190o C.
Rozdrobniony szpinak usmaż na maśle z dodatkiem czosnku i soli. Pokrój marchewkę i podduś na maśle z dodatkiem chili. Ugotuj kaszę o 5 min krócej niż mówi instrukcja. Do wody dodaj łyżkę masła.
Wysmaruj formę tłuszczem. Wyłóż dokładnie ciastem, najpierw połóż szpinak wymieszany z ricottą, na to kaszę, a na wierzch marchewkę wymieszaną z resztką serka.
Przykryj ciastem. Piecz 50 min.Źródło: Na żywo