Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 138
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 835
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 138
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 835
Składniki
Zagnieść ciasto i dać na ok 1 godz do lodówki. Rozwałkować cienko, wycinać pary krążków, w jednych wyciąć dziurki, drugie nałożyć na odwrócone do góry dnem foremki babeczek (nie trzeba smarować, po upieczeniu i wystudzeniu łatwo się zdejmuje). Ścinki ciasta uformować jako korzonki i maczać w białku i maku. Upiec na złoty kolor.
Upieczone grzybki nadziewamy masą, przykładamy krążek z dziurką, smarujemy polewą, jak zastygnie dodajemy trzonek i grzybki gotowe.
Do ciasta nie daję cukru, bo jest masa i polewa i to wystarczy.