Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz dla jaroszy"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20981
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20981
Składniki
Fasolę namocz, a następnego dnia ugotuj w osolonej wodzie.
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę razem z obranymi ziemniakami.
W rondlu rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę z czosnkiem, dodaj pieczarki oraz paprykę, przesmaż na ostrym ogniu, po czym go zmniejsz do minimum i duś całość 10 minut. Dołóż ziemniaki, fasolę, koncentrat pomidorowy i dosyp przyprawy.
Gotuj gulasz pół godziny. Udekoruj świeżym rozmarynem.
Czas: 60 min. 1 porcja = 180 kcal.Źródło: Kurier TV