Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz farmerski w pomidorach"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 31
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 111
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 110
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 31
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 111
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 110
Składniki
Główkę kalafiora umyj, podziel na różyczki. Por i łodygi selera oczyść, potnij w plasterki. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami, miąższ pokrój w kosteczkę.
W garnku rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebulę. Dołóż plasterki pora i selera. Krótko je podsmaż. Dodaj różyczki kalafiora oraz paprykę. Podlej odrobiną wody. Duś około 10 minut.
Do garnka z warzywami wlej przecier pomidorowy (ew. zmiksowane pomidory z puszki). Gdy całość zawrze, zmniejsz płomień i duś ok. 10 min.
Pod koniec duszenia do potrawki dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Danie przypraw do smaku ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Przed podaniem udekoruj natką.
<strong>Jedna porcja zawiera 250 kcal.</strong>Źródło: Tina