Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz warzywny z ziołami"
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 364
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 65
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 364
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 65
Składniki
Fasolę namoczyć na noc, rano przepłukać, ugotować w świeżej wodzie, pod koniec gotowania lekko osolić. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Papryki dokładnie oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w niezbyt dużą kostkę. Ziemniaki obrać i również pociąć w kostkę.
Olej rozgrzać w dużym rondlu, mieszając, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać masło, wrzucić pokrojone pieczarki i paprykę, przesmażyć chwilę na ostrym ogniu. Zmniejszyć go i dusić pod przykryciem ok. 10-15 minut.
Dodać ziemniaki, fasolę, koncentrat pomidorowy i przyprawy, wymieszać (jeśli trzeba, podlać wodą). Dusić na małym ogniu, aż będą miękkie.Źródło: Twoje Imperium