Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z cukinią i kaszą jęczmienną"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1233
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1233
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Składniki
50 min • Porcja 156 kcal • Koszt porcji 2,40 zł • Przepis na 6-8 porcji.
Mięso opłukuję, kroję w dosyć dużą kostkę. Cebulę siekam i wrzucam na rozgrzany tłuszcz. Dodaję mięso i obsmażam na złoto.
Dorzucam liście laurowe i ziele, przykrywam i duszę pół godziny na małym ogniu. Jeśli trzeba, podlewam ciepłą wodą.
Cukinię i paprykę czyszczę, kroję na mniejsze kawałki i razem z groszkiem dodaję do mięsa. Przyprawiam solą, pieprzem i papryką, duszę ok. 15 minut. Zabielam danie śmietaną. Kaszę gotuję na sypko i podaję z gulaszem. Danie posypuję szczypiorkiem.Źródło: Kobieta i życie