Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z dynią i pomidorami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9994
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 245
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9994
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 245
Składniki
55 min • Porcja 144 kcal • Koszt porcji 2,40 zł • Przepis na 6 porcji.
Mięso kroję w kostkę, podsmażam na oleju.
Cebulę kroję w kostkę, czosnek przeciskam przez praskę i wsypuję do mięsa. Dodaję sól, pieprz, majeranek, liść laurowy, paprykę i mieszając, smażę.
Sypię mąkę, wlewam bu- lion, gotuję 20 min. Dodaję pokrojone dynię i ziemniaki, gotuję do miękkości.
Pomidory obieram, kroję w kostkę i dodaję do gulaszu. Wlewam śmietanę i zagotowuję. Przed podaniem posypuję natką pietruszki.Źródło: Kobieta i życie