Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z kukurydzą"
Składniki
ok. 35 minut.
Kukurydzę obrać z liści i włosów, umyć, pokroić w plastry o szerokości 1 cm. Gotować w wodzie przez 20 min, odcedzić. Białą fasolę z puszki odsączyć na sitku. Pory umyć, odciąć zielone części, białe posiekać. Cebulę oczyścić, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, smażyć cebulę i białe części pora przez 5-6 min. Dodać mięso i mocno przysmażyć na rumiano, mieszając, doprawić solą i pieprzem. Zalać wywarem, doprowadzić do wrzenia. Dusić pod przykryciem ok. 20 min.
Pomidory wlać wraz z zalewą do mięsa. Dodać koncentrat pomidorowy, fasolę i kukurydzę. Dusić razem jeszcze ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Danie podawać posypane zieloną częścią pora, cienko pokrojoną. Pyszne z ryżem lub z chlebem.Źródło: Twoje Imperium