Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z tofu i brukselki"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Brukselkę, pokrojoną w plastry marchewkę, oczyszczoną cebulę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku podsmaż na oliwie. Wlej wywar i duś na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie.
Pod koniec duszenia dodaj tofu. Wsyp zioła i przypraw do smaku według uznania. Sos zagęść łyżeczką mąki wymieszaną z niewielką ilością wody.
Przed podaniem posyp pokruszonym serem ricotta i posyp świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Danie podawaj z kaszą jaglaną.Źródło: Na żywo