Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy to faworki, czy już obwarzanki? Gwiazdki serowe są chrupkie jak faworki i smaczne jak obwarzanki.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 649
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 649
Składniki
Wszystkie składniki (naturalnie oprócz oleju) umieszczam w misce, zagniatam ciasto, które będzie elastyczne i będzie się wspaniale rozwałkowywać. Dzielę ciasto na pół (dla wygody). Każdą połówkę rozwałkowuję na grubość ok. 3 mm i wykrawam gwiazdki, a następnie dziurki (lub też inne kształty, jeśli akurat nie dysponujesz gwiazdką
Na patelnię wlewam olej na wysokość ok. 2,5 cm. Rozgrzewam. Smażę gwiazdki z każdej strony, aż zrobią się złote (to zajmuje chwilę). Jeszcze ciepłe gwiazdki posypuję cukrem pudrem i gotowe. Smacznego :)