Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gwiazdki z makiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Składniki
Zagnieć gładkie ciasto z mąki, masła pokrojonego w piórka, cukru, cukru waniliowego, jajka, soli i maku. Zawiń w folię, włóż na 30 minut do lodówki.
Rozwałkuj ciasto na placki grubości 2-3 mm (w razie potrzeby podsypuj mąką). Wykrój ok. 45 gwiazdek o śr. 5 i 7 cm. Rozłóż gwiazdki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W mniejszych wykrój jeszcze pośrodku otworki o śr. 2,5 cm.
Rozgrzej piekarnik do 175 st. C. Piecz ciasteczka 8-12 minut (zależnie od wielkości). Gdy ostygną, posyp cukrem pudrem.Źródło: Olivia