Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hawajska sałatka w ananasie"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Składniki
Przekrój ananasa wzdłuż na połówki. Wytnij miąższ z obu części tak, aby nie uszkodzić skórki. Wykorzystasz ją do eleganckiego podania deseru. Usuń z miąższu twardy środek owocu, resztę pokrój w niedużą kostkę.
Banany umyj, obierz, pokrój w plasterki. Mandarynki sparz, również obierz i podziel na cząstki. Z kiwi zetnij skórkę. Owoce opłucz i pokrój w kostkę. Ze sparzonej wrzątkiem cytryny i pomarańczy wyciśnij sok.
Wszystkie przygotowane owoce włóż do miski, wymieszaj. Posyp cukrem, polej sokiem wyciśniętym z cytryny i pomarańczy. Odstaw do schłodzenia. Połówki ananasa wypełnij lodami, na nich ułóż owoce. Skrop rumem i podawaj.Źródło: Świat kobiety