Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 881
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 30
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 98
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 114
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 881
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 30
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 98
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 114
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, usztywnić łyżką cukru. Żółtka utrzeć z cukrem, masłem. Dodać jabłka, imbir, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wszystko mieszać. Dodać jeszcze pokrojone drobno daktyle, a na koniec delikatnie połączyć z pianą z białek. Przełożyć masę do tortownicy wysmarowanej masłem i wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 40 min. Wystudzić, polukrować i udekorować. Z herbatnika wyciąć głowę baranka, a wełenkę zrobić z lukru. Lukier - sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem. Jeśli chcemy mieć bardziej gęsty lukier trzeba dodać więcej cukru.
Smacznego