Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Imbirowy czekoladowiec"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Ciasto: mleko podgrzej, masło pokrój na kawałki, dodaj do mleka. Gdy się rozpuści, zdejmij garnuszek z gazu i poczekaj, aż ostygnie. Jajka rozbij i utrzyj z cukrem na puszystą, jasną masę. Wlej miód, dodaj imbir i przestudzone mleko z masłem. Zmiksuj na gładką masę.
2. Mąkę przesiej z proszkiem, sodą, kakao, cynamonem i solą. Wsypuj partiami do masy jajecznej i delikatnie mieszaj. Czekoladę posiekaj i wsyp do masy. Wymieszaj.
Ciasto przelej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 35 minut w 180°C. Wyjmij z piekarnika i ostudź.
Polewa: czekoladę połam, rozpuść w podgrzanej kremówce. Wymieszaj, odstaw na 15 minut. Polej ciasto.Źródło: Naj