Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłka nadziewane surówką"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 476
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24425
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 476
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24425
Składniki
Jabłka dokładnie umyj. Odetnij część z łodyżką. Zachowaj ją na później. Środek owoców wydrąż (wyrzuć gniazda nasienne) i skrop sokiem z cytryny.
Odcięte wcześniej kapelusze obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Seler i marchew również obierz, dokładnie umyj i wytnij brzydkie części. Zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
Śmietanę dopraw solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj, dodaj do startych warzyw i owoców.
Z pomarańczy zetnij skórę. Wytnij fileciki i umieść je na dnie wydrążonych jabłek. Nałóż na nie po porcji przygotowanej surówki.
Gotowy przysmak zwiąż fantazyjnie szczypiorkiem.Źródło: Kurier TV