Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i zdrowe,jabłka innaczej
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1564
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1275
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1564
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1275
Składniki
Umyte jabłka wydrążyć od strony ogonka,tak by usunąć gniazda nasienne i zostawić mniej więcej centymetrowe "denko".Orzechy posiekać i wymieszać z opłukanymi rodzynkami,żóltkiem roztartym z cukrem lub miodem i śmietaną.
Tak przygotowaną mieszanką napełnić wgłębienia w jabłkach.Jabłka ułożyć w posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym,wsatawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 30minut.Najlepiej smakują na gorąco