Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłka pod kruszonką"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 258
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 258
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
65 min • Porcja 300 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 5 porcji
Jabłka obieram, przepoławiam i usuwam gniazda nasienne. Kroję na małe kawałki, skrapiam sokiem z cytryny i układam w naczyniu żaroodpornym, które wcześniej smaruję masłem. Do jabłek dodaję 1/2 kg wypestkowanych pokrojonych na mniejsze kawałki śliwek.
Owoce na wierzchu posypuję rodzynkami. W misce mieszam razem mąkę, cukier i cukier waniliowy, dodaję zimne masło i wyrabiam kruszonkę.
Posypuję kruszonką przygotowane owoce. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę ok. 30-40 minut w temp. 180°C., aż kruszonka się ładnie zrumieni.Źródło: Kobieta i życie