Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 224
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 224
Składniki
Jabłka umyć i przekroić na pół (od ogonka do kwiatu). Wydrążyć gniazda nasienne. W uzyskane otwory wsypać troszkę cukru, i nałożyć dżem. Wstawić do piekarnika na około 15 min na 150 st. W między czasie robimy kruszonkę - roztopić na patelni masło, dodać resztę cukru, i też roztopić, dodać mąkę. Wymieszać na jednolita masę, ale nie rumienić (coś na kształt białej zasmarzki). Przestudzić troszkę. Wyjąć jabłka z piekarnika i posypać kruszonką z patelni. Wstawić znów do piekarnika i piec aż kruszonka się zrumieni. Wyjąć i zajadać się na ciepło lub na zimno :). Smacznego.