Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jabłka z farszem bakaliowym"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 35
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 84
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 259
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 35
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 84
Składniki
Patelnię o grubym dnie mocno rozgrzewamy. Wsypujemy wiórki kokosowe i migdały. Stale mieszając, prażymy. Gdy bakalie zaczną się rumienić, natychmiast przekładamy je na talerzyk i odstawiamy do wystudzenia.
Zimne bakalie mieszamy z dżemem i cynamonem. Jabłka myjemy, wycieramy do sucha. Wierzchy ścinamy, ostrożnie – aby nie uszkodzić ścianek owoców – usuwamy łyżeczką gniazda nasienne.
Skórkę jabłek smarujemy stopionym masłem, środki napełniamy bakaliowym farszem. Przykrywamy odłożonymi wierzchami owoców.
Przygotowujemy cztery duże kawałki folii aluminiowej. Na każdym umieszczamy jabłko. Szczelnie zawijamy w folię i ustawiamy na rozgrzanym grillu. Pieczemy około 40 minut.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 3 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 585 kcal Białko 19,4 g/Tłuszcz 47 g/Węglowodany 60,3 gŹródło: Rewia