Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jabłka z migdałami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5294
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5294
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 108
Składniki
Jabłka umyj i dokładnie osusz. Usuń ogonki, a w ich miejsce wbij patyczki do szaszłyków. Cukier rozpuść w 110 ml wody. Dodaj masło, melasę i gotuj, aż masa toffi osiągnie 170°C.
Zdejmij z ognia. Zanurz w niej jabłka, a potem obtocz je płatkach migdałowych uprażonych uprzednio na zloty kolor na suchej patelni. Ułóż na papierze do pieczenia i pozostaw do stężenia.
Czas przygotowania: 30 minut. Poziom: łatwyŹródło: TV14