Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1028
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1199
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12277
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1028
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1199
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12277
Składniki
Syrop: zagotuj sok jabłkowy z cytryną i cukrem. Zmniejsz płomień, gotuj 10 minut. Wystudź i dodaj krople miętowe.
Mleko pogrzej z masłem, wystudź. Mąkę wymieszaj z drożdżami oraz cukrem. Wlej mleko z masłem. Wbij jajka. Zagnieć ciasto. Odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
Foremki do tartaletek posmaruj tłuszczem. Napełnij ciastem. Piecz ok. 25 minut w 180°C. Ciastka nakłuj wykałaczką, nasącz syropem. Udekoruj cytryną z syropu.Źródło: Naj