Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jabłkowe muffinki"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20962
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20962
Składniki
Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Masło stopić. Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Zmiksować z jajkami, mlekiem, ostudzonym masłem. Zmieszać z jabłkami i szczyptą cynamonu.
Zagnieść mąkę z cukrem i masłem na kruszonkę. Foremki do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami. Napełnić ciastem do wysokości 3/4. Posypać kruszonką i ziarnami słonecznika. Piec ok. 15-20 minut w temp. 180°C.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium