Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jabłkowy placek-leniuszek"
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 43
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 122
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 43
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 122
Składniki
Żółtka utrzyj mikserem ze szczyptą soli i cukrem pudrem (2 łyżki odłóż do posypania). Wsyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlej olej, zmiksuj.
Masa powinna mieć konsystencję ciasta naleśnikowego; jeśli jest za gęsta, dodaj mleko. Białka ubij na pianę, wymieszaj z ciastem.
Jabłka obierz, pokrój na ósemki, usuwając gniazda nasienne. Blachę natłuść, posyp mąką. Wlej ciasto, ułóż na nim ciasno kawałki jabłek. Piecz 30-35 min w temperaturze 180oC. Gotowe ciasto ostudź i posyp cukrem pudrem.Źródło: Świat kobiety