Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jaglane placki z jabłkami"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 198
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 198
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Składniki
35 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji 70 gr • Przepis na 3-4 porcje
Kaszę przepłukuję wodą, zalewam wrzątkiem, gotuję do miękkości, studzę.
Do kaszy wbijam jajka, dodaję jogurt, cukier wanilinowy i mąkę. Mieszam dokładnie łyżką na jednolitą masę.
Jabłko obieram, usuwam gniazdo nasienne. Miąższ kroję w ósemki, a następnie w plasterki. Mieszam z ciastem.
Smażę placki na niewielkiej ilości oleju z obu stron na rumiano. Podaję posypane cukrem pudrem i rodzynkami, z dodatkiem jogurtu.
Aleksandra Szoda z PorajowaŹródło: Kobieta i życie