Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jagodowe buchty pod kruszonką"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 617
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 168
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 241
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 617
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 168
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 241
Składniki
Mleko podgrzej, dodaj drożdże, łyżkę cukru i dwie łyżki mąki. Odstaw na 15 min. Dodaj resztę przesianej mąki i cukru, maślankę, jajko, esencję waniliową, olej i sól. Zagnieć. Odstaw do wyrośnięcia.
2. Kruszonka: zimne masło, mąkę, orzechy i cukier zagnieć. Nadzienie: jagody posyp mąką i cukrem.
Z ciasta uformuj wałek, pokrój na 12 części. Z każdej uformuj placek, dodaj po łyżce jagód, zalep. Buchty ułóż na blasze zlepieniem do dołu jedna obok drugiej. Odstaw do wyrośnięcia.
Drożdżówki posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp kruszonką. Piecz 20 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie