Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1988
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 719
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1988
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 719
Składniki
Podgrzej mleko, dodaj łyżeczkę cukru i pokruszone drożdże, wymieszaj. Rozpuść masło, wystudź. Do miski przesiej mąkę, dodaj sól, resztę cukru, jajka i mleko z drożdżami. Wyrabiaj ciasto, wlej masło, zagnieć. Przykryj je, odstaw na 40 minut.
Ciasto rozwałkuj. Twaróg wymieszaj z cukrem, posmaruj nim ciasto i posyp jagodami. Ciasto zwiń w roladę i pokrój na plastry. Formę wyłóż papierem do pieczenia, układaj w niej luźno plastry ciasta. Odstaw na 30 minut.
Piecz 30 minut w temp. 180°C. W ciepłej wodzie rozetrzyj cukier puder, polej ciasto.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień