Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jagodzianki waniliowe"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Letnie mleko, drożdże, 2 łyżki cuk ru i 2 łyżki mąki zamieszaj, odstaw. Dodaj przesianą mąkę, jajko, esencję waniliową, cukier, szczyptę soli i olej, wyrób. Gdy ciasto wyrośnie, uformuj wałek, podziel na 16 części.
Nadzienie: wymieszaj. Z ciasta formuj placki, ułóż nadzienie, zlep. Gdy jagodzianki wyrosną, posmaruj białkiem. Piecz 20 min w 180°C. Ewentualnie polukruj.Źródło: Chwila dla Ciebie