Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka faszerowane z kremem z awokado"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 216
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 216
Składniki
1. Jajka ugotuj na twardo. Następnie schłodź w zimnej wodzie. Skorupkę lekko obtłucz, ale jej nie zdejmuj. Zagotuj wodę z barwnikiem, włóż do niej na ok. minutę lub dwie jajka, aby białka się zabarwiły na niebieski marmurek. Wyjmij jajka, zdejmij skorupkę i przekrój w poprzek na pół.
Awokado przekrój, z obu wyjmij pestki, wydrąż miąższ.
Rozgnieć awokado widelcem, skrop obficie sokiem z cytryny, dopraw solą oraz pieprzem.
Dołóż 2 łyżki majonezu, wymieszaj. Masę włóż do szprycy, nałóż na jajka (możesz zrobić to łyżeczką), ew. posyp czarnuszką.