Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajka smażone w skorupkach"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 102
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14123
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 35
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 132
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 102
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14123
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 35
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 132
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Składniki
Tradycyjna i prosta przekąska, w sam raz dla gości
Jajka ugotuj na twardo. By nie pękały, nakłuj skorupki na szerszym końcu. Ostudź i osusz. Ostrym nożem przetnij na pół. Wydrąż, nie uszkadzając skorupek.
Białka i żółtka drobno posiekaj, rozgnieć widelcem. Wymieszaj z dwiema łyżkami miękkiego masła i szczypiorkiem. Przypraw solą i pieprzem.
Masę jajeczną nałóż do skorupek, posyp bułką tartą. Resztę masła roztop na patelni, połówki jajek ułóż bułką tartą do spodu. Przykryj i trzymaj na ogniu przez kilka minut. Podawaj na ciepło.Źródło: Świat kobiety