Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka w octowej zalewie z chrzanem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa
Pół litra wody wlej do rondla. Dodaj ocet, sól, obraną cebulę i czosnek, obrany chrzan i przyprawy. Zagotuj.
Jajka ugotuj na twardo. Przestudź, skorupki lekko potłucz. Popękane jajka włóż do słoika, wlej gorącą zalewę. Zamknij. Odstaw w chłodne miejsce przynajmniej na trzy dni. Przed podaniem jajka obierz, ale już nie sól.
<strong>Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 5, cena za porcję 1,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie