Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13121
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 89
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 51
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13121
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 89
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 51
Składniki
Surowe jajka włóż do zimnej osolonej wody (dzięki temu nie pękną) i ugotuj na twardo. Po ostudzeniu obierz ze skorupek i przekrój na połówki.
Ostrożnie wyjmij żółtka i wymieszaj je z majonezem, szczyptą soli i pieprzu.
Plastry łososia skrop sokiem z cytryny i rozgnieć widelcem na miazgę. Dodaj do masy żółtkowej i zmiksuj przy pomocy blendera.
Powstałą pastę włóż do rękawa cukierniczego lub specjalnej szprycy z ozdobnymi końcówkami. Delikatnie wyciśnij ją do jajek.
Wierzch udekoruj plasterkami oliwek, paseczkami papryki i szczypiorkiem. Potrawę serwuj np. ze świeżą bagietką.
Czas: 40 min. 1 porcja = 320 kcal.Źródło: Kurier TV