Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka ze szpinakiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8974
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 201
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 470
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8974
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 201
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 470
Składniki
W wiosennych barwach, z witaminami i bardzo smakowite! Aneta Palka ze Słupska
Jajka gotuję na twardo i obieram ze skorupek. Następnie kroję na pół i wyjmuję żółtka.
Szpinak rozmrażam na patelni. Czosnek przeciskam przez praskę i dodaję do szpinaku. Następnie dodaję śmietanę oraz sól i pieprz. Wszystko razem mieszam, podsmażam i odstawiam do ostudzenia.
Żółtka rozdrabniam widelcem, dodaję szpinak i całość mieszam.
Połówki jajek napełniam przygotowanym farszem. Ser ścieram na tarce o drobnych oczkach i posypuję nim jajka.
30 min • Porcja 115 kcal • Koszt ok. 1,10 zl • Przepis na 5 porcji.Źródło: Kobieta i życie