Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwaga, uwaga! To nie żart, one naprawdę są takie puszyste!!!
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Oddziel białka od żółtek. 4 łyżeczki mleka dodać do żółtek, dobrze wymieszać. Dodać mąkę przez sitko, wymieszać. Dodaj ekstrakt (jak nie masz to pomiń ten krok).
Ubić białka (jak masz mikser to na średnio-wysokich obrotach). Podziel cukier na trzy razy. Gdy pojawią się bąbelki dodaj 1/3 cukru. Następnie wymieszaj. Dodaj drugą 1/3. Gdy będzie widoczna konsystencja dodaj ostatnią 1/3.
Dodaj 1/3 bezy do żółtka i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj 2/3 bezy. Wymieszaj.Wlej do rękawa. Kropelkę oleju rozsmaruj na patelni na średnim ogniu. Wyciśnij ciasto na patelnię. Piecz 5 minut po każdej stronie.