Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarska sałatka makaronowa z mozzarellą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 738
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 150
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
W garnku zagotuj posoloną wodę. Wrzuć makaron. Zamieszaj, gotuj ok. 8 minut. Następnie odcedź go, przelej na sitku zimną wodą i dobrze osącz.
Pomidory umyj, pokrój w grubą kostkę. Mozzarellę potnij na kawałeczki. Liście sałat umyj, dobrze osusz (najlepiej w specjalnej wirówce do sałaty albo na ściereczce). Potem porwij je na drobne kawałeczki.
Ocet utrzyj ze szczyptą: soli, pierzu oraz cukru. Ciągle ubijając trzepaczką, dolej cienkim strumieniem oliwę. Ew. sos ponownie przypraw do smaku.
Makaron wymieszaj z pokrojonymi pomidorami, serem i sałatą. Polej przygotowanym sosem. Przemieszaj. Posyp rzeżuchą. Podawaj od razu po przygotowaniu.Źródło: Tina