Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jarzynowa potrawka z czerwoną fasolą"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Cukinie oczyść, odetnij końce, resztę pokrój w grubą kostkę. Marchewki obierz, pokrój w półplasterki. Papryki rozetnij, usuń gniazda nasienne, strąki pokrój na kawałeczki. Cebule obierz, posiekaj. Pomidory umyj, usuń pestki, miąższ potnij na kawałki. Fasolę opłucz na sitku pod bieżącą wodą, osącz.
W garnku rozgrzej oliwę, zeszklij na niej cebule. Dołóż marchewki. Smaż kilka minut. Podlej odrobiną wody i duś przez 5 minut. Dodaj papryki i cukinie. Duś jeszcze 10 minut.
Pod koniec duszenia dołóż pomidory, fasolę oraz roztarte ząbki czosnku. Gulasz przypraw do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Gotowe danie udekoruj gałązkami natki.Źródło: Tina