Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego Jasiowe? Ponieważ z fasoli "Piękny Jaś". :) Tak, tak. Przyznam szczerze, że kiedy gdzieś w sieci natrafiłam na ten przepis pomyślałam, że to żart. Fasola na słodko? Niemożliwe. Ale nie byłabym sobą gdybym nie wypróbowała. Są naprawdę fajne.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 96
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13948
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 28
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 128
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 191
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 96
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13948
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 40
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 28
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 128
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 191
Składniki
Fasolę wkładamy do garnka, zalewamy wodą i zostawiamy na całą noc.
Fasolę gotujemy ok.20 minut w wodzie w której się moczyła. Po tym czasie zmieniamy wodę i gotujemy do momentu aż fasola będzie się rozpadać. Odcedzamy i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Zimnego Jasia łączymy z cukrem i blenderujemy razem aż uzyskamy dość gładką masę.
Zblenderowaną masę stawiamy na malutkim gazie i podgrzewamy do momentu aż masa zrobi się ciemniejsza i zgęstnieje. Uwaga:trzeba cały czas mieszać gdyż masa łatwo może się przypalić.
Do wystudzonej masy wsypujemy herbatniki i dokładnie ze sobą łączymy. Dłonie zwilżamy oliwą i formujemy kulki wielkości orzecha. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego!