Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jesienna sałatka z dynią i serem feta"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 166
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 166
Składniki
Pokrojoną w kostkę dynię ułóż w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym oliwą. Wstaw warzywo do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 15 minut. Chwilę przed końcem dorzuć żurawinę.
Porwane liście sałaty i kapusty rozsyp na półmisku.
Ser feta pokrój w kostkę i rozłóż na sałacie.
Na wierzchu ułóż upieczoną dynię z żurawiną.
Pestki słonecznika upraż na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, po czym posyp nimi sałatkę.
Całość udekoruj bazylią i polej pysznym sosem miodowo-musztardowym.
Czas przygotowania: 30 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax