Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jeżynowe pucharki"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1735
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1735
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Serek mascarpone zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj połowę ubitej na sztywno kremówki oraz likier migdałowy. Jeśli chcesz podać deser dzieciom, zastąp alkohol syropem malinowym.
Maliny przebierz. Rozłóż do czterech szklanych pucharków. Przygotuj wg przepisu jedno opakowanie galaretki malinowej, zalej owoce, odstaw do stężenia. Nałóż masę z serka mascarpone, ponownie odstaw pucharki do stężenia. Zalej drugą galaretką, wystudź.
Jeżyny przebierz. Włóż do rondelka, dodaj cukier kryształ i budyń (np. waniliowy) rozprowadzony w 100 ml wody. Gotuj 2 min, ostudź.
Zimny sos jeżynowo-budyniowy rozłóż do pucharków. Pozostałą kremówkę ubij na sztywno. Posiekaj 1-2 łyżki orzeszków pistacjowych. Desery dekoruj kremówką i pistacjami.
czas ok. 60 min; porcja – 630 kcal, cena 4 złŹródło: Świat kobiety