Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednymi z najzdrowszych produktów mleczarskich są napoje fermentowane (jogurt, kefir, kwaśne mleko). Dostarczają nam witamin rozpuszczalnych w tłuszczach i probiotyków, czyli bakterii kwasu mlekowego o właściwościach prozdrowotnych. A połączenie tego specyfiku z owocami podnosi jego walory zdrowotne. Jogurt owocowy zrobiony w domu to nic trudnego. I w dodatku zawiera tyle cukru ile chcecie. Można go przygotować na bazie dżemów, konfitur, musów, owoców świeżych lub mrożonych. Ja przygotowałam na mrożonych wiśniach.
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 299
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 41
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1862
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 403
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 299
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 41
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1862
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 403
Składniki
1. Mleko pasteryzowane ogrzać do temp. 40-45 st. C i przygotować jogurt (Jak? Zapraszam do mojego przepisu: Jogurt domowy).
2. Owoce rozmrozić i połączyć z jogurtem. Osłodzić (lub nie). 3. Zmiksować blenderem. Gotowe. Smacznego :)