Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jogurtowa panna cotta z galaretką"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 21
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 328
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3932
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 21
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 328
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3932
Składniki
4-6 porcji • : 30 min (plus chłodzenie)
Galaretka: Żelatynę zalej gorącą wodą i mieszaj, aż się rozpuści. Wlej do soku i wymieszaj. Przelej płyn do miseczek, tak aby sięgał mniej więcej do 1/3 wysokości. Wstaw do lodówki, aby galaretka stężała.
Panna cotta: Wymieszaj jogurt z miodem. W oddzielnym naczyniu rozpuść żelatynę w gorącej wodzie. Ostudź, po czym dodaj do jogurtu i wymieszaj.
Wyjmij galaretki z lodówki i wyłóż na ich wierzch jogurt z żelatyną. Wyrównaj i z powrotem wstaw do lodówki przynajmniej na 4 godziny (lub na noc).
Tuż przed podaniem wyjmij desery z lodówki. Wyjmij je z miseczek, wykładając je do góry nogami na talerze. Posyp ziarenkami granatu i posiekanymi pistacjami.
Jeżeli chciałabyś przyrządzić panna cottę według oryginalnej receptury, użyj zamiast jogurtu mleka i kremówki (w równych proporcjach). Zagotuj je i potem wymieszaj z żelatyną.Źródło: Olivia