Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie,piankowe w sam raz na początek wiosny i nie tylko.Bardzo proste do zrobienia i dużo można owoców zmieniać.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Białka ubijam na sztywno,dodaję cukier i dalej ubijam.Żółtka mieszam z olejem i dodaję do białek dalej ubijam.Na sam koniec wsypuję mąkę z proszkiem do pieczenia lekko mieszam.Piekę w tem.180 stopni ok.20 min.Wyjmuję z piekarnika i studzę.Rozpuszczam żelantynę w 5 łyżkach goracej wody.Śmietanę ubijam,dodaję jogurt cały czas ubijając i na koniec wlewam zimną żelantynę.Masę przekładam na biszkopt.
Galaretką mieszam w szklance wody dodaję do niej owoce.Kiedy zacznie gęstnieć wylewam na ciasto.Chłodzę w lodówce ok.2 godziny.