Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jogurtowy deser"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 185
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 197
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 185
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 197
Składniki
Zagotuj 450 ml wody, wsyp galaretkę, mieszaj, aż się rozpuści. Wystudź, wstaw do lodówki na pół godziny. Banany i jabłka obierz, pokrój w cienkie półplasterki.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Dodaj jogurt, ubij. Do szklanek wlej jogurt ze śmietaną. Do tężejącej galaretki dodaj owoce, wymieszaj, nakładaj na warstwę jogurtu.
Posyp pokruszonymi płatkami, nałóż drugą porcję jogurtu ze śmietaną. Chłodź przez godzinę w lodówce. Dekoruj miętą.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień